Faces of Love projekt

      

        

 

A Kék Világ Alapítvány célja az emberek békés egymás mellett élésnek, összefogásának erősítése, valamint a szolidaritásra nevelés főként a 14-30 év közötti korosztályban. Céljaink megvalósulásának érdekében az alábbiak szerint csoportosítjuk a tevékenységeinket:

- oktatási tevékenység: kompetencia és készségfejlesztés;

- ismeretterjesztés: személyes és közösségi életet érintő tudásmegosztás;

- szociális tevékenység: hátrányos helyzetű csoportok, egyének, térségek esélyegyenlőségének elősegítése és felzárkóztatása, családsegítés;

- családi életre való nevelés: generációk közötti együttműködés elősegítése;

- gyermek-és ifjúságvédelem: drogprevenció, gyermek és ifjúsági érdekképviselet;

- társadalmi felelősségvállalás elősegítése;

- kulturális örökség megóvása;

- interkulturális és nemzetközi párbeszéd elősegítése: kapcsolatteremtés partnerszervezetekkel, adománygyűjtés. A pályázatunk fő vonala a társadalmi felelősségvállalás erősítése, amely egyezik a tervezett programunk keretében megvalósuló célkitűzéseinkkel. A támogatási szerződésben foglaltakat betartva használtuk fel a támogatást.

Fontosnak tartjuk, hogy az adott fiatal felnőtt tevékeny, aktív, nyitott és tudatos közösségbe kerüljön, hogy saját identitásának meghatározására képes legyen.

Célkitűzésünk egy olyan közösségi lét bemutatása, melyben a fiatal felnőtt korosztály megtalálja a saját identitását a közösségen és a társadalmon belül, az általunk nyújtott workshopok, előadások a társadalmi felelősségvállalás jegyében rendezett programokon keresztül.

Ezen célok megvalósításában közreműködik a shoeshine.hu egy keresztény ifjúsági videóblog és szerkesztői közösség. A FACES OF LOVE projektjükkel, mely az ACAY Misszió bemutatásáról szól. A misszió civil szervezetként végzi tevékenységét. Rendszeres képzésen alapuló módszert hoztak létre. Ennek keretében drogfüggő és bűnözői kapcsolatokkal rendelkező fiatalokat emeltek ki destruktív életükből megfelelő kognitív terápia révén. Mivel a fenti problémák nemcsak az ázsiai országokat, hanem Európa egészét is érintik. Célunk, hogy az ACAY misszió személyes tapasztalatait, módszerét továbbadjuk, bemutassuk hazai és nemzetközi platformokon.

Ezért a NEA-E-17-0171 számú Támogatási Szerződés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta ezen céljainkat. Az alábbi programokat valósítottuk meg: pályázati támogatásból:

1. Faces of love dokumentumfilm vetítések helyszínei: Apostol TV, Balatonfüred, Budapest, Bónum Tv, Duna Tv, Gödöllő, Hernádvécse, Kaposvár, Kecskemét, Mány, Monor, Petőfi Tv, Szeged, Szombathely.

2. Workshopok a dokumentumfilmhez kapcsolódóan: A fent leírt filmvetítések esetében kerekasztal beszélgetés és workshop valósult meg.

3. Rövidfilm készítése (3db):

- Mária misszionáriusai (2007-2017) című rövidfilm, mely a misszióról és tevékenységük bemutatásáról szól.

- ACAY short film elkészítése arra szolgál majd, hogy a Manilában lévő misszió munkáját segítse konferenciákon és különböző kommunikációs platformokon.

- Faces of love dokumentumfilm angol verzió és rövidített verzió megalkotása

4. Alapítvány honlapja folyamatosan frissül (http://www.kekvilag.eu/), és a Faces of love dokumentumfilmhez kapcsolódó honlap is (http://facesoflove.shoeshine.hu)

Az elkészült rövidfilmek és a FOL (Faces of Love) filmvetítéseket követő témafeldolgozások/ workshopok lehetőséget adtak az újabb civil szerveződések megalakulására, valamint rövid- és hosszú távú hasznosulása a projektünknek, hogy az ACAY misszió nagyobb figyelmet kapott a magyar társadalomban, így a manilai misszió támogatóinak száma gyarapodott, mely által folytathatják szakmai munkájukat és életeket menthetnek vele. Tehát pályázati projektünk hatása közvetve és közvetlenül segíti a missziós munkát is.